Долю Чернівецького аеропорту вирішуватимуть на міжнародному форумі

Долю Чернівецького аеропорту вирішуватимуть на міжнародному форумі25 січня у Чернівцях відбудеться міжнародний авіаційний форум «Роль аеропорту «Чернівці» в розвитку економіки та туризму в регіоні», який розпочне робот у о 09.40 в сесійній залі Чернівецької міської ради.

На подію завітають президент Румунської асоціації аеропортів, керівники летовищ «Сучава» та «Клуж-Напока», фахівці вантажних та пасажирських авіакомпаній «Turkish Airlines», «YanAir», «Урга», «Україна-Аероальянс», Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна», а також відомих турагентств та готельного бізнесу. Цей форум проводять для активізації авіаперевезень летовища «Чернівці», відновлення регулярного авіасполучення та розвитку нових шляхів діяльності цього виду транспорту в регіоні.

Учасники форуму обговорять можливості залучення у майбутньому європейських «лоу-кост» авіакомпаній та переваги режиму «Відкрите Небо». Обговорять вимоги до наземного обслуговування пасажирських, вантажних літаків, приватних авіарейсів, особливості авіаційного страхування, специфіку роботи агенства з продажу авіаперевезень, готельні послуги для авіатуристів.

Організовує форум чернівецька влада, КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці», Асоціаціація цивільної авіації «Аеропорти України», Асоціація лідерів турбізнесу України та ТОВ «АВІАПЛАН».

Аналогічні форуми минулого року відбулися у м. Києв та Одеса.

«Зараз, не зважаючи на складну ситуацію у державі через зовнішню агресію, громада Чернівців докладає значні зусилля для збереження комунального авіапідприємства, відновлення ролі авіації в розвитку Буковини і хоче максимально використати для цього досвід інших регіонів, наших європейських сусідів. Переконаний, що рекомендації учасників форуму будуть для нас корисними і цікавими, а багато авіаперевізників та туроператорів відкриють для себе Чернівці і Буковину»,- каже міський голова Олексій Каспрук.

Джерело: 0372

peredplata