На Буковині удвічі збільшилась кількість викликів \”швидкої\”

На Буковині удвічі збільшилась кількість викликів "швидкої"На Буковині бригади швидкої медичної допомоги працюють у посиленому режимі.

За добу у середньому надходить до 650 викликів.

– Це майже вдвічі більше порівняно з літнім періодом. Скажімо, якщо тоді по Чернівцях ми мали за добу в середньому 180 викликів, то зараз 280-330, – розповів директор Чернівецького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв. – Кількість пацієнтів з високою температурою тримається на однаковому рівні – 180-200 протягом доби. Із них майже половина – діти. Це дуже багато. Ми виїжджаємо, коли температура більше 38,5 градуса. Всіх інших хворих обслуговують поліклініки.

Попри таке перевантаження, бригади швидкої допомоги справляються.

\”Було важко, коли випав сніг, особливо в сільських районах, де не розчищали дороги, – запевнив пан Володимир. – У селах \”швидка\” повинна доїхати до пацієнта на екстрений виклик за 20 хвилин, у Чернівцях – за 10. При температурі дається більше часу – до години. Крім Чернівців, ми обслуговуємо ще й 10-кілометрову зону навколо них. Зараз машини \”швидкої\” навіть не встигають заїжджати на станцію, а одразу ж їдуть на наступний виклик. Бригади забезпечені необхідними ліками і бензином на всі 100 відсотків. Маємо запас масок, спирту для обробки рук. Отож можемо надавати допомогу хворим\”.

Джерело: БП

peredplata