За два роки наплив туристів у Чернівцях зріс на 20%

За два роки наплив туристів у Чернівцях зріс на 20%    За два роки наплив туристів у Чернівцях зріс на 20%

Такі дані повідомив журналістам на прес-конференції начальник управління інфраструктури та туризму ОДА Дмитро Павел.На конференції підбивали підсумки поточного року. Взимку 2011 було проведено всеукраїнське соціологічне дослідження, за результатами якого Чернівці посіли друге за відвідуваністю місто України.
За словами п. Павела для розвитку туристичної галузі краю рік пройшов добре. Програма розвитку області розрахована до 2015 року, і саме її взяли як основу для створення всеукраїнської. Позитивним є і збільшення коштів на покращення туристичної інфраструктури. У 2011 це 400 тис. гривень, а на 2012 закладено 500 тис. (для порівняння у 2009-10 рр. –100-150 тис. грн.)
Було укладено позитивні домовленості з іншими областями. Зараз ведуться переговори з молдавською стороною, аби скоротити час поїздки потягом із Києва до Чернівців. Вже з другого січня тривалість таких рейсів скоротиться на дві години. А якщо вдасться досягти згоди з Молдовою, то шлях скоротиться на п`ять годин.
Не обійшлося й без ЮНЕСКО. За словами п. Павела, диплом, присуджений Резиденції покладе позитивний відбиток на розвиток туризму.
Проблему туристів, які, приїжджаючи до міста, не можуть знайти навіть карти Черніців, обіцяють розглянути під час складення плану на наступний рік. А поки що на вокзалі розміщують рекламу приватних готелів та інших установ. Також діють туристичні інформаційні центри, які готові надавати віповідну інформацію. Проте робота їх не рекламується, тому вони мало кому відомі.
Оксана Баланюк

peredplata