На територію Буковини в\’їжджатимуть лише автівки, що відповідають екологічним стандартам

На територію Буковини в'їжджатимуть лише автівки, що відповідають екологічним стандартамЗ 1 січня 2016 року пропуск на митну територію України окремих транспортних засобів здійснюється за умови їх відповідності міжнародним екологічним нормам – не нижче рівня “Євро-5”

Відповідно до вимог Закону України від 06.07.2012 № 5177-VI \”Про внесення змін до Закону України \”Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів\” щодо колісних транспортних засобів\” з 1 січня 2016 року пропуск на митну територію України з метою вільного обігу та перша реєстрація в Україні окремих транспортних засобів здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня \”ЄВРО-5\”. Зазначені норми поширюються на транспортні засоби за кодами товарних позицій 8701 20, 8702, 8703, 8704, 8705 згідно з УКТ ЗЕД як вироблені в Україні, так і ввезені на митну територію України, нові і такі, що були в користуванні. Виняток становлять транспортні засоби, вироблені в Україні або ввезені на митну територію України до 31 грудня 2015 року включно.

Разом з тим, зміни, внесені вище вказаним законом, не поширюються на транспортні засоби, які ввозяться на митну територію України тимчасово, з метою транзиту та при переселенні громадян на постійне місце проживання до України.

Довідково:

Євро-5 — екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах.
З 1 січня 2016 року в Україні вимагатиметься Євро-5 для всіх імпортованих з-за кордону автомобілів. Цим фактично вводиться повна заборона на ввезення авто, що виготовлені раніше 2008/2009 року (або обов\’язкове переобладнання двигуна під чинний еко-стандарт), оскільки реально екологічний стандарт Євро-5 в країнах Євросоюзу та США почав діяти в 2009 році, і відповідно, автовиробники почали випуск автомобілів з Євро-5 після 2009 року.

peredplata