Про обов’язок декларування доходів буковинцями під час «гарячої лінії»

Такій тематиці був присвячений черговий сеанс «гарячої лінії», який відбувся днями за участі начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталії Донець.

Посадовець розповіла абонентам про особливості «Деклараційної кампанії – 2016 та акцентувала увагу, що громадяни повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, до 1 травня 2016 року. Декларація подається до органів ДФС за місцем реєстрації. Зокрема, зобов’язані прозвітуватися громадяни, які отримали іноземні доходи, спадщину, інвестиційний прибуток, реалізовували нерухомість чи автомобілі, здавали в оренду майно тощо.

Також фахівець розповіла, що мають можливість до кінця поточного року подати декларацію і ті, хто має намір реалізувати своє право на податкову знижку, декларуючи витрати, за навчання чи іпотечне кредитування.

Крім того, наголосила про те, що затверджена нова форма декларації про майновий стан і доходи та відмітила, що у новій декларації об\’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору.

Та звернула увагу буковинців, що задекларувати свої доходи вони можуть і в електронному вигляді.
Детальніше на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/234380.html.

peredplata