Податкові надходження до місцевого бюджету цьогоріч зросли на третину

До місцевого бюджету цьогоріч у січні чернівчани перерахували 61,6 млн. грн. податків і зборів, що на 20,4 млн. грн. більше, аніж 2014-го року.
Традиційно, першість у наповненні місцевого бюджету – податок на доходи фізичних осіб. Упродовж січня чернівчани перерахували до місцевої скарбниці 33,5 млн. грн. «зарплатного» податку. Цей податок стабільно забезпечує місцевий бюджет надходженнями більше ніж на 50%, порівняно з іншими податками.
Почесне друге місце серед лідерів у наповненні місцевої казни, що стабільно забезпечує коштами місцеву скарбницю – єдиний податок. Наразі суб’єкти господарювання – «єдинники» перерахували до місцевого бюджету – 8,3 млн. грн., це на 2,2 млн. грн. перевищує показники 2014-го.
Серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – плата за землю. Протягом січня 2016 року платники податків сплатили за користування одним із найцінніших скарбів нашої держави 7,0 млн. грн., що майже на мільйон більше, аніж попереднього року.
На четвертому місці – акцизний податок з реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Нагадаємо, що він сплачується з 1 січня 2015 року. У перший місяць року до місцевого бюджету перераховано 4,1 млн. грн. цього податку.
І на п’ятому місці, серед лідерів у наповненні бюджету – плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. За алкогольно-тютюнові ліцензії місцевий бюджет отримав 1,3 млн. грн.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata