Буковинські рятувальники обговорили з представниками місії ОБСЄ ситуацію з вимушеними переселенцями

Буковинські рятувальники обговорили з представниками місії ОБСЄ ситуацію з вимушеними переселенцямиЗа даними Управління ДСНС наразі на Буковині проживає понад 2 тисячі вимушених переселенців.

3 лютого у Чернівцях відбулася зустріч керівництва Управління ДСНС України у Чернівецькій області з представниками місії ОБСЄ, в ході якої обговорювалися питання щодо ситуації з вимушеними переселенцями, які проживають на території краю. Зустріч проходила в приміщенні Регіонального штабу Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Даний штаб знаходиться в обласному центрі по вул. Лесі Українки.

Зустріч проводилася з метою ознайомлення представників місії ОБСЄ із діяльністю Регіонального штабу та ситуацією із вимушеними переселенцями у Чернівецькій області. Так, заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Андрій Мамавко розповів, що зараз на території краю знаходиться 2 тис. 289 вимушених переселенців. Для того, щоб допомогти їм якнайшвидше та якнайкраще адаптуватися до нових умов проживання, практичні психологи Управління ДСНС проводять з ними відповідну роботу. «Ми усіляко намагаємося підтримати переселенців у скрутну хвилину їхнього життя та допомогти їм швидше забути важкі моменти, які їм довелося пережити» – повідомив Андрій Мамавко.

Також представникам місії ОБСЄ розповіли про прийом та поселення вимушених переселенців із тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції, про спільну діяльність рятувальників та волонтерських і міжнародних організацій щодо допомоги вимушеним переселенцям. Разом з цим, була досягнута домовленість про подальшу співпрацю рятувальників та представників місії ОБСЄ щодо надання допомоги вимушеним переселенцям.

Джерело: Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata