Плата за землю в місцеві бюджети Буковини перетнула 100-мільйонну межу

За десять місяців 2014 року суб’єктами господарювання краю, які підпадають під дію статті 269 Податкового кодексу України як власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі на терені регіону, сплачена плата за землю перевищила 106 млн. грн., що більше на 0,7 млн. грн. в порівняні з звітним періодом 2013 року.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Чернівецькій області вагома частка доходів у вигляді плати за землю (72,9 відсотка або 77,3 млн. грн.) цьогоріч належить, звичайно, власникам земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачам з числа юридичних осіб.

Втім, забезпечуючи майже третину загальної плати за землю на рівні 28,7 млн. грн., платники плати за землю – фізичні особи з початку цього року, виявились більш активними і сумлінними, збільшуючи у січні – жовтні 2014 року надходження на 0,9 млн. грн. ніж за десять місяців 2013 року.

Фіксуючи на початок листопада 2014 року досить високий рівень дохідності плати за землю до зведеного бюджету області, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області звертають увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасності розрахунків із бюджетом. Адже кошти, у вигляді земельного податку та орендної плати за землю, спрямовуються до скарбничок місцевих громад на її розвиток або вирішення соціально-економічних питань.

peredplata