Змінено порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами

Змінено порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладамиФонд гарантування вкладів фізичних осіб рішенням від 04.01.2016 N 1 затвердив зміни до Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами, якими, зокрема, передбачено, що у разі прийняття Нацбанком рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених ч. 2 ст. 77 Закону \”Про банки і банківську діяльність\”, Фонд гарантує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, на день початку процедури ліквідації банку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, встановленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку.
Крім цього, визначено, що у разі відсутності в банку бази даних про вкладників уповноважена особа Фонду протягом 2-х робочих днів після встановлення цього факту інформує про це виконавчу дирекцію Фонду. Передбачені цим Положенням дії із забезпечення виконання зобов\’язань банку з виплати коштів вкладникам у період здійснення тимчасової адміністрації та при здійсненні відшкодування коштів за вкладами виконуються після відновлення банком бази даних про вкладників.
Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 27 січня 2016 р. за N 148/28278 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Людмила ПИЛИПІВ, провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції

peredplata