Олександр Фищук: в першу чергу від грипу нам слід уберегти учасників АТО та членів їхніх сімей

Олександр Фищук: в першу чергу від грипу нам слід уберегти учасників АТО та членів їхніх сімейПро епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому, числі, грип, в Чернівецькій області йшлося сьогодні, 08 лютого, на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Як повідомила начальник Головного управління Держсанепідслужби в Чернівецькій області, Головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, за підсумками попереднього тижня, захворюваність на ГРВІ в області знизилась на 34,1%, епідпоріг в області загалом не перевищувався. Кількість буковинців, які зверталися за медичною допомогою, зменшувалась впродовж всього тижня. Захворюваність була нижчою на 4,4% за епідемічний поріг в області. Не перевищено епідпоріг по місту Чернівці, по Хотинському і Кіцманському районах.
У 8-ми районах захворюваність залишалась на високому рівні, зокрема, в Сокирянському, Вижницькому районах – вище порогу у 2,6 разів.

«На сьогодні на більшості адміністративних територій прийнято рішення про відновлення навчального процесу. Водночас, у зв’язку з високою кількістю хворих призупиненим залишається навчальний процес у 13 закладах освіти Сторожинецького району, 1 дошкільному навчальному закладі та 7 загальноосвітніх навчальних закладах Хотинського району та 6 ЗНЗ Новоселицького району», – зауважила медик.
Загалом від початку епідсезону в області перехворіло понад 72 тис. мешканців (8% від населення краю). Наразі, за даними вірусологічного моніторингу, зафіксовано 12 лабораторних випадків смертей серед буковинців, що є наслідками перенесеного грипу, зумовленого штамом A (H1N1). Циркуляція інших штамів на території Буковини наразі не підтверджується.

Наталія Гопко відзначила, що внаслідок запровадження обмежувальних заходів в області вдалось утримати епідеміологічну ситуацію під контролем та констатувати зниження рівня захворюваності на ГРВІ та грип.
Вона акцентувала, що обмежувальні заходи повинні тривати й надалі, зокрема, необхідно слідкувати за недопущенням хворих діток та персоналу до навчальних закладів. Також повинен продовжуватись дезінфекційний режим в громадському транспорті.

Голова облдержадміністрації звернув особливу увагу на необхідності винайдення коштів для здійснення вакцинації учасників АТО та членів їх родин. «Нам важливо сьогодні вберегти цю категорію людей, які першими пішли захищати нашу державу від ворога. До них повинна бути особлива повага», – зазначив Олександр Фищук.

peredplata