На Буковині реалізовується транскордонний проект «Долаючи кордони: розвиток гірського туризму»

У рамках Спільної операційної програми «Румунія – України – Республіка Молдова» ЕНРІ/СВС 2007 – 2013 Чернівецьким бізнес-центром розпочалася реалізація транскордонного проекту «Долаючи кордони: розвиток гірського туризму». Партнери проекту – Гуманітарний фонд «Дзвін»/Humanitarion Foundation «Clopot» (м. Сучава, Румунія) та Чернівецька обласна молодіжна громадська екологічна організація «Буквиця», і його загальний бюджет складає 319 тис. євро, повідомляє прес-служба ОДА.

Основна мета проекту – розвиток туризму у гірській прикордонній території Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії і популяризація їх туристичних можливостей. В результаті реалізації проекту очікується створити нові робочі місця та покращити соціально-економічне становище регіонів держав-сусідів. Проект впроваджуватиметься упродовж 17 місяців. У його рамках передбачено провести навчання персоналу, створити мережу інформаційних електронних кіосків, організувати стаді-тури, обмін досвідом туристичних операторів тощо.

Учасники проекту спрямовуватимуть зусилля на розвиток туристичної інфраструктури у транскордонному регіоні і поліпшення туристичної привабливості гірських районів Чернівецької області і Сучавського повіту для внутрішнього і зовнішнього туриста.

peredplata