Антимонопольний комітет оштрафував три райлікарні на Буковині

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету Украйни проведено заходи щодо контролю за дотриманням вимог конкуренційного законодавства окремими медичними закладами області при наданні платних медичних послуг, які носять соціальний характер.

За результатами проведених перевірок з‘ясовано, що медичними установами затверджувались та застосовувались економічно необґрунтовані вартості послуг попереднього огляду кандидатів у водії та періодичного медичного огляду водіїв транспортних засобів, також із споживачів (населення) стягувалась завищена плата за медичні огляди для видачі довідок (ліцензій) на об\’єкти дозвільної системи та завищувались тарифи на платні медичні огляди. Такі дії адміністративною колегією територіального відділення кваліфіковані як зловживання монопольним становищем на ринку надання платних медичних послуг.

Відтак, Чернівецьким відділенням Антимонопольного комітету України зобов‘язано Кіцманську, Сторожинецьку та Новоселицькуя центральні районні лікарні припинити виявлені порушення та накладено штраф на загальну суму 30 тис.грн.

Також, вищевказаним установам рекомендовано вжити заходів щодо недопущення вчинення дій, які можуть призвести до спотворення результатів торгів при проведенні процедур закупівель за державні кошти, повідомляє прес-служба Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

peredplata