Жодне звернення громадян не залишається поза увагою буковинських податківців

Стверджують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та наголошують у січні 2016 року до територіальних органів ГУ ДФС області надійшло 15 письмових звернень, що на 9 звернень менше, ніж за відповідний період минулого року.

Проаналізувавши тематику порушених питань у зверненнях громадян слід зазначити, що 6 з них стосуються проведення контрольно-перевірочної роботи, 2 запитувачів цікавило ліцензування певних видів господарської діяльності. Решта, цікавились порядком нарахування і сплати загальнодержавних податків та застосування норм діючого податкового законодавства.

У відомстві відзначають, податківці прагнуть знайти індивідуальний підхід до кожної людини, не залишаючи поза увагою жодної подробиці в питаннях, що їх цікавлять, та надати кваліфіковану допомогу. Практика засвідчує, що інформація з перших вуст для громадян є пріоритетною. Зокрема, доволі ефективною формою є проведення особистих прийомів громадян.

Відтак, за вказаний період посадовими особами органів ДФС області проведено 5 особистих прийомів громадян. Слід відмітити, скарги під час особистого прийому громадян не заявлялись. Щодо змістовності питань, які порушувались на даних прийомах, відвідувачів цікавило застосування новацій ПКУ в адмініструванні єдиного соціального внеску та єдиного податку.

peredplata