Інформує відділ внутрішньої безпеки при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області

У січні 2016 року працівниками ВВБ при ГУ ДФС у Чернівецькій області ГУВБ ДФС України проведено 7 службових перевірок (розслідувань) відносно працівників Головного управління ДФС у Чернівецькій області та Чернівецької митниці ДФС, за наслідками яких направлено 3 подання керівникам територіальних підрозділів ДФС області та митниці про усунення причин та умов, які призвели до виявлених порушень та недопущення їх в майбутньому. За результатами проведених перевірок та розгляду подань 4 осіб де премійовано, 2-х осіб звільнено.

За участі працівників відділу, на підставі направлених орієнтувань про порушення митного законодавства, працівниками Чернівецької митниці ДФС складено 4 протоколи про порушення митних правил та вилучено з незаконного обігу товарів на суму 161,8 тис. грн.

За наслідками проведених ВВБ самостійних перевірок, прокуратурою Чернівецької області зареєстровано 2 кримінальних провадження стосовно працівників органів ДФС області, зокрема за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення). Триває досудове розслідування.

Також, здійснено 19 профілактичних заходів, зокрема проведено 19 виступів (навчання, наради) в колективах на антикорупційну тематику.

peredplata