У Чернівцях впроваджується програма з енергоефективності

У Чернівцях впроваджується програма з енергоефективностіДля супроводу проекту «Підвищення енергоефективності в бюджетних установах Чернівців» Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) оголосила конкурс з відбору компанії, яка надаватиме консалтингові послуги. Останній термін подачі заявок на конкурс – 26 лютого ц.р.

З метою сприяння своєчасному та ефективному впровадженню заходів проекту консалтингова компанія надаватиме муніципалітету Чернівців та МКП «Чернівцітеплокомуненерго» допомогу в проведенні та організації закупівель, адмініструванні контрактів на товари та послуги, розробці технічних специфікацій, наданні інших послуг із застосування кращого досвіду реалізації подібних проектів. Реалізація проекту розпочинається у квітні 2016 року. Послуги консалтингової компанії (560 тисяч євро) оплачуються за рахунок коштів Цільового фонду Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).

До участі у конкурсі запрошені компанії або консорціуми фірм, які мають щонайменше 10 років досвіду роботи у сфері енергоефективності та вже працювали над реалізацією подібних муніципальних інфраструктурних об`єктів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями.

Обрана консалтингова компанія супроводжуватиме проект «Підвищення енергоефективності в бюджетних установах Чернівців» та подібний проект в Івано-Франківську.

Довідково. Загальна вартість інвестиційної програми проекту «Енергоефективність у будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці», який впроваджується за кошти НЕФКО, становить 9 млн. євро, у тому числі грант фонду Е5Р (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля) – 3 млн. євро, співфінансування Чернівецької міської ради – 1 млн. євро. Проект підтримує Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ). Техніко-економічне обґрунтування проекту розробила компанія ІC consulenten Ziviltechniker GesmbH (Австрія). Проект передбачає впровадження адаптованих окремо для кожної будівлі енергоефективних заходів в 33 (36 будівель) закладах освіти та охорони здоров`я Чернівців. Результатом проекту стане зменшення енергоспоживання та зниження вартості експлуатації інженерних систем в муніципальних будівлях, створення комфортного середовища. Очікуване зменшення енергоспоживання в будівлях становитиме від 20 до 82%.

peredplata