Матеріали щодо луцьких бійців 51 ОМБР чомусь передали в Чернівці

Військовим приходять повістки до суду з військової прокуратури чернівецького гарнізону

Військова прокуратура Луцького гарнізону передала значну частину матеріалів проваджень щодо військових колишньої 51-ї окремої механізованої бригади у Чернівці. Про це пише Радіо Свобода, посилаючись на повідомлення одного із адвокатів, які захищають бійців у суді, Василя Нагорного.

Адвокат стверджує, що у Чернівцях обвинувачувані будуть позбавлені захисту, волинським правозахисникам буде складно захищати їхні інтереси, відтак військовим доведеться співпрацювати з іншими адвокатами.

У прокуратурі Луцького гарнізону підстави переведення проваджень з\’ясувати не вдалося, на телефонні дзвінки Радіо Свобода там не відповідають.

Бійцям інкримінують самовільне залишення військової частини або місця служби. Йдеться про провадження щодо залишення бійцями території України в районі Червонопартизанська та тимчасовий відхід на територію Росії 31 липня 2014 року. Розгляд судової справи розпочинався у Запоріжжі, однак їхні рідні та адвокати домоглися звільнення військових з-під варти та переведення судового розгляду до Володимир-Волинського – за місцем дислокації 51-ї ОМБР.

Довідково:
Розгляд справи триває вже півтора роки. Свідки у цьому провадженні перебувають або в зоні АТО, або у Володимир-Волинському – за місцем дислокації 14-ї ОМБР, у яку нині переформатували 51-у бригаду. Окремі бійці визнали свою вину, були засуджені умовно та амністовані

peredplata