\”Ведмежа блокада\” на Закарпатті

Місцеві активісти (Нижні Ворота Закарпатської області)блокують вантажівки з російськими номерами і не дають їм їхати до Європи

«Активісти зупиняють автівки з вимогою розвернутися і повертатися додому. Ми дуже ввічливо говоримо з водіями, просимо їх зрозуміти нас: під час війни, яку веде російська сторона, ми не можемо дозволити її транспорту і товарам країни-окупанта пересуватися територією нашої держави», – повідомляє одна із тамтешніх активісток, журналістка Алла Хаятова.

За її словами, вантажівки з білоруськими, латвійськими та іншими номерами, які також за ніч в’їжджали на територію Закарпаття, спокійно пропускали.
«Так само ми пропускаємо російські вантажівки, які заїжджають до нас з Європи. Будь ласка, заправляйтеся тут, залишайте гроші, проїжджайте і головне – не повертайтеся», – сказала журналістка.

Подібні акції відбуваються також на Львівщині і на Волині. На Львівщині активісти стоять на відрізку міжнародної траси Київ – Чоп у селі Конюхів Стрийського району і зупиняють фури з номерними знаками Російської Федерації, які прямують в напрямку Закарпаття. Крім того, з 8.00 триває у селі Гірники Волинської області поблизу пункту пропуску «Доманове» через українсько-білоруський кордон активісти блокують проїзд вантажівок з російськими номерами. У акції із блокування вантажівок із російськими номерами беруть участь близько 70 активістів «Автомайдану», «Самооборони Волині», «Спілки воїнів АТО» та інших.

На Буковині, на пункті пропуску \”Порубне\” теж стоять вантажівки – проте не лише з російськими номерами. І \”блокують\” їх там не активісти, а румунські митники, які їх посиленно перевіряють. Як повідомляють на офіційному сайті ДФС у Чернівецькій області, станом на сьогодні на кордоні з Румунією стоїть 83 вантажівки.

peredplata