\”Закон про виключення кандидатів з виборчих списків був прийнятий незаконно\” – ОПОРА

16 лютого Верховна Рада України прийняла Закон України \”Про внесення змін до Закону України \”Про вибори народних депутатів України\” (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі)\”. Ухвалений законопроект (реєстр.№3700) було внесено лідерами п’яти депутатських фракцій – Блок Петра Порошенка \”Солідарність\”, Народний Фронт, \”Об’єднання Самопоміч\”, ВО \”Батьківщина\”, Радикальна партія Олега Ляшка.

Громадянська мережа ОПОРА закликає український парламент скасувати цей Закон на підставі фактів грубого порушення Регламенту Верховної Ради України під час його прийняття. Цей крок дозволив би зупинити суспільне розчарування у парламенті та політичному процесі в цілому. У разі відмови Верховної Ради від скасування Закону закликаємо Президента застосувати відповідне вето.

На думку представників ОПОРИ, Проект Закону №3700 не відповідає рекомендаціям та висновкам авторитетних міжнародних організацій щодо неприпустимості партійного диктату над обраними народними представниками, а також підриває довіру громадян до інституту виборів в цілому.

peredplata