Знайомтесь: нова форма податкової накладної!

Знайомтесь: нова форма податкової накладної!

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях повідомляє, що наказом від 31.12.2015 р. №1307 Міністерством Фінансів України затвердило нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення. Наказ набирає чинності з 1 числа другого місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Отже, нова податкова накладна та Порядок її заповнення будуть чинними з 1 квітня 2016 року.
З текстом наказу можна ознайомитись на сайті ДФС України – http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/normativno-pravovi-akti/66323.html.
Що змінилося? Реквізити податкової накладної привели у відповідність до обов’язкових реквізитів, встановлених п. 201.1 ПКУ.
Так, із заголовної частини накладної виключили дані про:
• місцезнаходження покупця/продавця,
• номер телефону,
• вид цивільно-правового договору,
• форма проведених розрахунків.
Натомість з’явилися графи для відображення постачання/придбання товарів/послуг філією (структурним підрозділом) товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства – платника податку стороною договору.
Крім того, у порядковому номері нової податкової накладної міститься лише один символ \”/\”, до якого зазначається порядковий номер ПН, а після – код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування (2 або 3), у разі складання ПН за такою діяльністю, або код 5 – у разі складання ПН оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції.
Замість колишньої табличної частини, яка складалася з 4-ї розділів, нова форма податкової накладної містить 2 розділи:
– Розділ А (рядки І-Х), до якого вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які вона складається, зокрема, загальна сума ПДВ, обсяги постачання та інформація щодо зворотної тари (у разі її наявності).
– Розділ Б, у якому зазначається інформація про товари/послуги, за якими проведена операція, за якою складається ПН.
Аналогічні зміни внесено і до Розрахунку коригування кількісних і вартісних показників.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata