19 лютого – граничний термін подання декларації з податку на нерухоме майно юридичними особами

Фахівці ГУ ДФС у Чернівецькій області області інформують, юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості сплачують у 2016 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Ставки на поточний рік встановлено рішеннями сільських, селищних, міських рад або радами об\’єднаних територіальних громад. Згідно внесених Законом № 909-VIII змін до Податкового кодексу ставки встановлюється у розмірі, що не перевищує 3 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (41,34 грн.) за 1 кв. метр бази оподаткування.

Окрім того, власники житлової нерухомості, загальна площа якої перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), платитимуть додатково 25000 гривень на рік за кожен із вказаних об\’єктів житлової нерухомості.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і до 20 лютого 2016 року подають до державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Податок сплачується авансовими внесками щокварталу.

Граничний термін сплати – 29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. При цьому, якщо останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припадає на вихідний або святковий день, то його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

peredplata