У 2016 році на освітню галузь Чернівецької області направлено 129,9млн. грн.

Обласна державна адміністрація спростовує інформацію інтернет видання «Слово і Діло» щодо незначногофінансування розвитку освітньої галузі у Чернівецькій області у 2015 – 2016 роках.
Так, за даними звіту про виконання місцевих бюджетів за 2015 рік капітальні видатки в галузі освіти становили 75,9 млн. грн. Кошти фонду регіонального розвитку з державного бюджету всумі 53 млн. грнбуло спрямовано на 8 освітніх об’єктів.
У 2016 році з місцевого бюджету області на фінансування розвитку освітньої галузі передбачено 105,4 млн. грн., з яких станом на 12.09.2016 р. профінансовано 45,1 млн. грн.
Крім того з фонду регіонального розвитку державного бюджету на фінансування будівництва 4-х закладів освіти у 2016 році буде спрямовано 24,5 млн. грн., з яких станом на 12.09.2016 р. профінансовано 5,1 млн. грн.
Таким чином, загальна сума коштів, яку передбачено спрямувати на розвиток освіти області з усіх джерел фінансування (освітня субвенція, кошти фонду регіонального розвитку, субвенція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток та власні доходи місцевих бюджетів) становить 129,9 млн. грн.
Що стосується добудови загальноосвітніх закладів Глибоцького, Герціаївського, Заставнівського, Сторожинецького районів та інших освітніх закладів області облдержадміністрація сформувала перелік об’єктів, який направлено до Кабінету Міністрів України з метою їх фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму 82,5 млн грн., з яких заклади освіти пропонувалось фінансувати на суму 53,6 млн. грн. (23 об’єкти із 33-х).
Однак пропозиції облдержадміністрації щодо розподілу вказаної субвенції враховані не були. На даний час обласна державна адміністрація здійснює пошук коштів на добудову загальноосвітніх шкіл в селі Йорданешта та селі Тернавка.
Фінансування галузі освіти за останні два роки зросло в рази, що дало можливість розвивати мережу освітніх закладів, здійснювати будівництво нових шкіл, проводити реконструкції освітніх об’єктів, здійснювати закупівлю підручників,комп’ютерних класів та шкільних автобусів.

peredplata