В Чернівцях хочуть перетворити бібліотеки на культурні центри

Всіх бажаючих запрошують до публічного обговорення

Громадське обговорення під гаслом «Сучасні бібліотеки – територія об’єднання громади» відбудеться 23 лютого. Як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, мета зібрання, організатором якого виступають централізована міська бібліотечна система, управління культури міської ради та громадські організації , – почути думку чернівчан про роль бібліотеки в сучасних умовах, обговорити шляхи підвищення суспільної ролі бібліотек у житті громади та перетворення їх у загальноміські центри інформації.

«Прагнемо до того, щоб у Чернівцях діяла бібліоцентрична модель культури, коли публічна бібліотека стає соціокультурним центром, навколо якого гуртується творчий потенціал міста, де надаються сучасні інформаційні і комунікативні послуги, які задовольняють потреби та відповідають очікуванням сучасної динамічної людини, формується креативне міське середовище, гуртуються однодумці для підтримки і реалізації цікавих і корисних для міста ідей та проектів. Міські бібліотеки мають стати привабливими для чернівчан центрами, де приємно провести вільний час, комфортно і цікаво відпочити, куди, врешті решт хочеться приходити не лише за інформацією, а й для цікавого спілкування. Як цього досягти будемо радитися з фахівцями культурної сфери та чернівчанами »,- зазначив міський голова Олексій Каспрук.

До участі в обговоренні запрошуються працівники культури, чернівчани, громадські активісти та експерти , депутати, журналісти.

peredplata