10 аптек Чернівців відпускають ліки за безкоштовним пільговим рецептом

раво на безкоштовне отримання ліків за призначенням лікаря мають учасники АТО та їх родини. Реалізується право в 10-х аптеках нашого міста.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Перелік захворювань, для яких надаються медикаменти, визначила урядова постанова. Окрім цього, учасники антитерорестичної операції можуть безоплатно пройти процедуру зубопротезування, пройти щорічне санаторно-курортне лікування, медогляд, диспансеризацію та першочергову госпіталізацію.

Цій категорії чернівчан також забезпечено у разі потреби безперешкодне першочергове проходження лікарсько-консультативних комісій, підготовку супровідної медичної документації на медико-соціальні експертні комісії.

Минулого року на спотереженні в амбулаторних закладах перебувало 498 демобілізованих учасників АТО та 25 дітей, чиї батьки загинули, або важкопоранені.

У цьому році на облік для отримання санаторних путівок стало 23 учасника АТО та 4 члена родин загиблих. «Наразі внесено зміни в Держбюджет і передбачено субвенцію на оздоровлення родин загиблих учасників АТО. Тому затримки для задоволення заявок на санаторне лікування цієї категорії бути не повинно», – зазначила Валентина Гаєвська, в.о. директора департаменту соціального захисту населення міської ради

Довідково. Аптеки, які відпускають ліки за пільговими рецептами учасникам бойових дій, розташовані за наступними адресами: вул. 28 Червня, 45А, Головна, 265А, Л.Українки, 11, Гагаріна, 12, Горіхівська, 3, Головна, 33, Шкільна, 6, Мусоргського, 2, Хотинська, 2Г, Я.Мудрого, 192М.

peredplata