ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ БЮДЖЕТНИКАМ БУДУТЬ ПРОВОДИТИСЬ УПОВНОВАЖЕНИМИ БАНКАМИ

Уряд постановою від 20.01.2016 р. № 37 урегулював деякі питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ і державної соціальної допомоги.
Йдеться передусім про критерії до вповноважених банків, через які повинна здійснюватися виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Цим документом міністерствам, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади протягом місяця доручено вжити в установленому порядку заходи для укладення договорів не менше ніж із трьома вповноваженими банками для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Банки, в яких держава володіє часткою понад 75 відсотків, є уповноваженими банками на постійній основі.
Уповноважений банк це банк, який здійснює виплату заробітних плат бюджетникам, а також виплату державної соціальної допомоги. В Україні понад 3,5 млн бюджетників – й держава в особі Міністерства фінасів несе відповідальнісь за те, щоб всі ці люди отримали й могли вільно розпоряджатись цими коштами.
З метою розширення можливості вільного вибору громадян обслуговуючого банку постановою пропонується міністерствам , іншим центральним на місцевим органам виконавчої влади укласти договори не менш ніж з трьому уповноваженими банками.
Крім того, Уряд своїм рішенням також рекомендує керівникам об’єктів господарювання державного сектору економіки обслуговуватись у банках, які відповідають встановленим вимогам.

Провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata