До Чернівців із виставами завітають театральні колективи Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницька, Вінниці та Житомира.

До Чернівців із виставами завітають театральні колективи Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницька, Вінниці та Житомира.З нагоди 85-річчя колектив Чернівецького муздрамтеатру організовує обмінні гастролі

Як повідомляє прес-служба Чернівецького муздрамтеатру імені О.Кобилянської, до 85-річного ювілею театру, його директор Юрій Марчак зініціював проект обмінних гастролей з колективами театрів Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницька, Вінниці та Житомира. У березні легендарну «Землю» О.Кобилянської побачать у Івано-Франківську (2-го березня) у Львові (3-4 березня), у Тернополі (14-го березня).

Крім гастролей з виставою «Земля», театр здійснить гастрольні поїздки з унікальною постановкою для усієї родини «Енні» – 5, 6, 7 квітня відбудуться покази на сценах театрів Вінниці, Хмельницька та Житомира. У свою чергу, чернівчани у березні та квітні матимуть змогу побачити театральні колективи згаданих міст на сцені нашого театру.

26-27 березня до Міжнародного дня театру відбудеться прем’єра вистави про видатного композитора Ференца Ліста «Маестро і Кароліна» (автор і режисер – засл. арт. України Людмила Скрипка, художник – Наталія Тарасенко, композитор – Володимир Шнайдер, балетмейстер – Мирослава Воротняк). Як відомо, угорський композитор був закоханий в українку Кароліну Вітгенштейн, яка познайомила його з українськими народними піснями, а найвідоміший його твір «Угорська рапсодія №2» був написаний саме в Україні під впливом великого кохання Ференца і Кароліни.

peredplata