Житель Заставни викрав із церкви майно та гроші із скриньки для пожертв

Крадене майно чоловік передав до іншого храму

До правоохоронців за допомогою звернувся 50-річний житель міста Заставна, староста однієї із місцевих церков. Чоловік повідомив, що невідома особа з приміщення храму викрала книгу Євангеліє, підставку для лампадки у вигляді чаші, три хрести та гроші із скриньки для пожертв. Загальна сума збитків становила 42 тисячі гривень.

В ході розслідування виявилося, що на майно храму посягнув 27-річний житель міста Заставна.
Молодий чоловік у скоєному злочині зізнався та пояснив, що гроші із скриньки для пожертв витратив на власні потреби, а крадене майно передав до одного із храмів обласного центру. У приміщення церкви чоловік проник шляхом пошкодження металопластикових дверей заднього входу.
Відомо, що зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Окрім того, чоловік намагався викрасти майно ще з іншої церкви, але не знайшовши для себе нічого цінного, крадій покинув храм.
Як повідомляють у прес-службі ГУ НП в Чернівецькій області, за фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років. Церковне майно поліцейські вилучили. Досудове розслідування триває.

peredplata