Фищук прощається з Кулішем, Усиком та Сенчуком

Протистояння між головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком і заступниками закінчилося швидко і неочікувано.
У вівторок по обіді губернатор зібрав трьох заступників: Куліша, Усика та Сенчука і подякував їм за роботу.
– Я вас брав на роботу. Ви свою місію закінчили. Дякую – сказав Фищук своїм замам. – Треба оновити команду. Чекаю від вас також пропозицій. А свої кандидатури я оприлюдню і навіть вислухаю вашу думку щодо них. Більше того, можете і замість себе запропонувати когось, хто гідний замінити вас на колишніх ваших посадах.
Приблизно такий монолог відбувся на зустрічі замів та голови.
Від неочікуваної пропозиції звільнитися жоден заступник не відмовився. Всі погодилися. Вони ж бо добре знали, що допустили чимало промахів у роботі.
Зокрема, кожний заступник є куратором відповідних районів. І саме там, де куратор Куліш, найбільше проблем: у Сокирянському районі. І Хотин уже місяць штормить. А сам куратор не в змозі встановити контакт чи діалог з громадою, активістами і жителями цих районів.
Заступник Віталій Усик є куратором Глибоцького району. Саме там перекривають дороги бунтівні контрабандисти і різні пройдисвіти. Куратор мовчить і не вміє владнати конфлікт.
Навіть заступник Сенчук допустив великі промахи в роботі. У Путильському та Вижницькоу районах він також не зумів налагодити контакт з людьми та керівниками.
У четвер Фищук погодить рішення про зняття заступників у Кабінеті Міністрів України та повідомить про нього адміністрацію президента. Гадаю, Кабмін та сам прем’єр Яценюк дадуть згоду на те, аби губернатор зміг оновити свою команду, з якою йому буде комфортно і продуктивно працювати.
А вчорашніх заступників голови ОДА також не варто викидати на політичний смітник. Навпаки, кожному можна було б запропонувати очолити РДА саме того району, куратором якого вони були, і таким чином дати змогу виправити помилки та налагодити відповідні конакти з громадами цих районів.
Як буде, ЧАС покаже.
Петро Кобевко

peredplata