Олександр Фищук поділився наболілими питаннями та заявив, що вирішив «подякувати за роботу» своїм заступникам

Олександр Фищук поділився наболілими питаннями та заявив, що вирішив «подякувати за роботу» своїм заступникам
Про це йшлося сьогодні на зустрічі голови ОДА з місцевими мас-медіа.
За його словами, команду треба оновлювати. Заступники зробили немало, однак у нинішній час цього, на переконання пана Фищука, недостатньо. «На виліт», як стало зрозуміло, підпадають давно знаний у «застінках» будівлі з левами Віталій Усик та молодий чиновник Руслан Сенчук. Про ще одного заступника голова не сказав нічого конкретного. Чи означає це, що Куліш залишиться на посаді – наразі незрозуміло. При цьому керівник області запевнив, що обов’язково погодить свої рішення з Президентом Порошенком.
Другим питанням, що схвилювало Олександра Фищука, стало звинувачення та попередження його народним депутатом Іваном Рибаком минулої п’ятниці за згоду голови на призначення начальника управління лісового господарства. Фищук вважає. Що ці звинувачення – «на пустому місці», які у непростий для України час робити не слід. Навпаки, варто всім консолідуватися та об’єднати зусилля задля спільної мети. А питання, яке піднімалося – сьогодні, мовляв, не використано 104 млн. грн. коштів, що «отримані від перевиконання» з митниці. За словами голови ОДА, «зимою асфальт ніхто не кладе». У бюджеті на 2016 рік передбачено асигнування на всі дороги державного значення і перелічено, які саме це дороги. Вже подано необхідні документи до «Автодору», аби погодити їх перелік. Найперше йдеться про дорогу на митницю на Порубне. Другою буде так звана Житомирська траса, що, власне, з’єднує Чернівці з Києвом (траса до Хотина). По- третє, йдеться про напрям на Заліщики та окремі роботи у напрямку до Путили.
Стосовно вивозу ділової деревини з Буковини, голова ОДА зазначив, що «мав нараду з правоохоронцями , де начальник митниці доповідав питання стосовно експорту лісу». Кругляк, яким завантажено вагони на залізниці, це сосна (деревина, якої у нас немає) і яка «вивозиться з інших територій, зокрема, з Росії». Доля у експорті Чернівецької області складає 1,8 %. «Кругляк з області не вивозять, його не пропустять», – заявив Олександр Фищук.
І, насамкінець, очільник ОДА не зрозумів візиту на Буковину свого грузинсько-одеського колеги Михеїла Саакашвілі. Чому і під яким прапорами той приїхав – наразі Олександру Григоровичу не відомо. Однак буковинський губернатор, за його словами, не зовсім погоджується з позицією колеги з Одеси, що Україні необхідно провести дострокові вибори до Верховної ради та змінити уряд бо, як він розуміє, це буде катастрофою для України. І, як йому доводилося чути, президент також закликає «консолідувати всі сили, а про дострокові вибори не думати». Єдине, в чому голова Чернівецької ОДА поділяє погляди «одесита» – питання боротьби з корупцією.

peredplata