День Святого Валентина – свято всіх закоханих сердець

Приємно іноді забути про всі проблеми та налаштувати себе на приємні емоції. День Святого Валентина цьогоріч знову на добу надав світу «рожеві барви» та зробив сердечка найпопулярнішою атрибутикою свята. Школярі оптом скуповують валентинки, даруючи їх близьким людям. Безліч чоловіків на вулицях міста йдуть з квітами в руках. Навкруги панує романтична атмосфера. Традиційно в цей день багато пар вирішують поєднати себе вузами шлюбу.

За словами Начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Чернівецького міського правління юстиції ЧЕПЕЛЬ Вероніки Георгіївни, високосний 2012 рік не вплинув на кількість поданих заяв:

– Сьогодні у нас записано 22 пари на реєстрацію. Було багато подано заяв, проте ми вимушені відмовляти бажаючим через величезне навантаження на співробітників РАЦСу. За законом заяви слід подавати за місяць та 1 день до бажаного дня розпису, проте «чергу» на 14 лютого займали завчасно.
Також пані Вероніка розповіла, що цього дня наймолодшому нареченому виповнилось 20 років, а найстаршому 40, а нареченим – 17 і 44 роки відповідно. Була серед молодят і громадянка Молдови.

Вартість розпису в День Валентина така ж, як і в звичайні дні – 210 грн. 85 коп. З них: 200 грн. – вручення свідоцтва під музичний супровід, 10 грн. – бланк заяв, 85 коп. – держмито. Найближчим часом ціна, як запевнила Вероніка Георгіївна, змінюватись не буде.

Вдалось поспілкуватись і з однією з пар, які вирішили розписатись саме цього дня. Станіслав та Юлія подали заяву в грудні минулого року, після піврічних стосунків.

– Ми, люди не забобонні і тому нас не лякає, що цей рік є високосним. Головне, на нашу думку, щоб було розуміння в сім’ї та взаємоповага, тоді всі проблеми можна вирішити.

Галина Кузуб

peredplata