Рятувальники Буковини отримали 68 комплектів нового бойового одягу

Щоденно, виконуючи завдання за призначенням, рятувальники піддають своє життя небезпеці. Тому важливе значення в Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області приділяється покращенню матеріально-технічного забезпечення підрозділів, що дозволить підвищити рівень захисту рятувальників. Так, упродовж останнього часу завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування було придбано новий бойовий одяг для особового складу підрозділів в Новоселицькому, Кіцманському і Заставнівському районах.
А сьогодні, 24 лютого, на території Державної пожежно-рятувальної частини № 2 м. Чернівців, яка знаходиться в обласному центрі на вул. Авангардній, відбувся урочистий захід, на якому рятувальникам 1 державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС було вручено новий бойовий одяг. На урочистостях були присутні народний депутат України Максим Бурбак, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, начальник Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк, особовий склад ДПРЗ-1 та представники місцевих ЗМІ. Цей захід став можливим завдяки підтримці Максима Бурбака та тісної співпраці Управління ДСНС з Чернівецькою міською радою, яка виділила кошти на суму близько 200 тис. гривень, на яку було закуплено 68 комплектів бойового одягу. Також від Управління ДСНС рятувальникам були вручені 16 касок пожежних та інше спорядження для виконання завдань за призначенням. «Я щиро вітаю рятувальників із сьогоднішнім святом. Разом із Чернівецькою міською радою нам вдалося знайти кошти та зробити такий подарунок цим мужнім людям, які стоять на захисті життя та майна мешканців краю», – сказав Максим Бурбак.
У свою чергу, Олексій Каспрук зазначив, що міська рада Чернівців завжди готова підтримати рятувальників. «Минулого року нам вдалося покращити забезпечення рятувальників спецтехнікою, тепер придбано новий бойовий одяг, який сьогодні передали рятувальникам. В подальшому також приділятимемо належну увагу Службі порятунку, оскільки від цього залежить безпека нашого міста та безпека чернівчан», – повідомив Олексій Каспрук.
Бойовий одяг буде розподілений серед рятувальників пожежно-рятувальних підрозділів Чернівців. Перед закупівлею одяг проходив перевірку на відповідність усім нормам та стандартам. Під час перевірки особовому складу було представлено одяг декількох виробників. Рятувальники випробовували його на практиці, після чого колективно було визначено найкращий зразок бойового одягу, який і було закуплено.
«Приємно, що за останній час спільними зусиллями з народними депутатами та органами місцевої влади нам вдалося покращити забезпечення бойовим одягом у 4-х підрозділах. Робота щодо покращення матеріально-технічного забезпечення рятувальників краю як одягом, так і пожежно-рятувальною технікою, обов’язково продовжуватиметься і надалі», – зазначив Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata