Чернівецька митниця у лютому поповнила спецфонд для ремонту доріг на 23 млн. грн.

Чернівецька митниця у лютому поповнила  спецфонд для ремонту доріг на 23 млн. грн.Чернівецька митниця ДФС продовжує наполегливо працювати над наповненням Держбюджету України. За результатами роботи у лютому індикативні показники виконано на 140,8%, тобто до бюджету перераховано понад 159,6 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Стійка тенденція до суттєвого перевиконання планових показників спостерігається уже понад два роки. Значним стимулом для збільшення надходжень до державної скарбниці став започаткований у вересні минулого року експеримент, що передбачає реконструкцію автодоріг за рахунок перевиконання митних платежів.
«Ми чітко усвідомлюємо, що від напрацювань митників, буковинського бізнесу й крайової влади залежить, чи стануть дороги на Буковині європейськими, – наголошує начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор. – Результати запровадженого експерименту, як кажуть в народі, можна відчути на собі, коли заїжджаєш у Чернівецьку область з Івано-Франківщини. Кошти за рахунок перевиконання митних платежів продовжують надходити до обласного спецфонду. У лютому поточного року митниця перевиконала плановий показник на понад 46 млн. грн., тобто спецфонд для ремонту доріг буде збільшено на 23 млн.грн. У січні цей показник був дещо нижчим, що зумовлено об‘єктивними обставинами – різдвяними та новорічними святами. Проте й минулого місяці ми перевиконали індикативи, а до спецфонду мало бути спрямовано близько 15 млн.грн.»
Нагадаємо, що упродовж вересня – грудня 2015 року за рахунок перевиконаних Чернівецькою митницею ДФС митних платежів до спецфонду обласного бюджету було перераховано майже 129,9 млн.грн. Загалом з початку експерименту на ремонт доріг було спрямовано понад 167 млн.грн.

peredplata