Чернівці планують \”запанібратитись\” ще з двома європейськими містами

Чернівці планують "запанібратитись" ще з двома європейськими містамиЗа словами міського голови, до дня міста на місці цієї плити цілком може з\’явитися новий герб

На останній сесії чернівецькі депутати вирішили скасувати співпрацю з двома російськими містами, оскільки Росія – це країна-агресор. Проте, як запевняє мер Олексій Каспрук, співпрацювали ми з ними радше на папері, аніж насправді, і розірвання братерства між Чернівцями і Брянськом та Подольськом не призведе ні до яких суттєвих змін.

– За весь час був один лист, чи то з Брянська, чи з Подольська, про те, що вони готові приймати наших дітей на літо в своїх таборах, – розповів про \”плідну співпрацю\” пан Каспрук.

Натомість, як повідомив мер на брифінгу, ведуться перемовини про партнерство між Чернівцями та німецьким містом Мангейм. Міський голова зазначив, що це перше німецьке місто, з яким у нас можливо будуть братерські стосунки і виказав сподівання на те, що ця співпраця виявиться плідною.

Також в планах – підписати угоду про партнерство між Чернівцями та румунським Бухарестом, з яким наше місто віднедавна почало тісніше співпрацювати в різних проектах. Зокрема, з нашої міської ради все готується вирушити робоча група для налагодження передачі в користування Чернівцям бухарестських тролейбусів – їх пан Каспрук пообіцяв чернівецькій громаді ще на початку року. Якщо ця угода буде підписана, Бухарест стане третім румунським містом-побратимом Чернівців – раніше подібні угоди були підписані з Тімішоарою й Сучавою.

Що ж, будемо сподіватися, що наші південно-західні сусіди не виявлятимуть агресивних намірів щодо нашої держави і Чернівцям не прийдеться розривати партнерство з ними – адже між нашими містами останнім часом налагоджена досить тісна співпраця. Що ж до плити із гербом російського міста Подольська, який знаходиться на Алеї міст-побратимів на Центральній площі міста, то тут пан Каспрук запевнив, що до наступного дня міста плиту буде замінено на герб іншого міста побратима – адже на алеї розміщені далеко не всі герби міст, з якими у Чернівців налагоджена тісна та дружня співпраця.

peredplata