Безкоштовні тролейбуси у Чернівцях: бути чи не бути?

Безкоштовні тролейбуси у Чернівцях: бути чи не бути?В міській раді обговорили можливість безкоштовного громадського транспорту

В зв\’язку із тим, що державна субвенція на пільгові перевезення цього року не передбачена, всі фінансові витрати перекладаються на місцеві бюджети. А оскільки перевізникам ніхто не платить ще з початку року і це питання досі не врегульовано, з 11 квітня вони оголосили страйк.

Саме тому в міській раді намагаються екстренним чином вирішити цю ситуацію. Зокрема, відбулося засідання погоджувальної ради, на якому міський голова зустрівся з депутатами. щоб обговорити можливі шляхи вирішення виникшої проблеми.

Як один із можливих варіантів – це безкоштовний муніципальний електротранспорт, за прикладами багатьох європейських міст. Проте подібне запровадження потребує фінансування близько 50 мільйонів гривень. Плюс потребує оновлення і саме тролейбусне депо, а також його рухомий склад.

Наразі питання можливості безкоштовного проїзду всіх і кожного в тролейбусах потребує ще чимало обговорень. Хоча депутати й підтримали пропозицію міського голови, проте їм потрібно обговорити її у фракціях та ретельно оцінити всі витрати.

peredplata