Буковинці збирають підписи на підтримку Надії Савченко

Сьогодні у Чернівцях «Батьківщина» ініціювала мітинг на підтримку української героїні Надії Савченко, над якою відбувається судилище в Росії. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», сьогодні на Центральній площі міста упродовж дня триває збір підписів під зверненням до світової спільноти з закликом долучитися до тиску на РФ з вимогою звільнити Надію Савченко та інших політв’язнів. Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”.

День судилища над Надією Савченко збігся з днем, у який відзначають річницю з дня народження Тараса Шевченка. Виступаючі на мітингу порівняли роль в утвердженні України Надії та великого Кобзаря. «Надія мусить бути живою і вільною», – сказав голова обласної «Батьківщини», голова обласної ради Іван Мунтян.

«Зараз ми хочемо звернути увагу всієї світової спільноти на судилище, що відбувається над Надією Савченко. Це просто свавілля: українську громадянку, українського офіцера, яка виконувала свої обов’язки, яка служить в українській регулярній армії, яка діяла на українській території, яка виконувала накази командування, яка є народним депутатом України (фракція «Батьківщина»), яка користується міжнародним дипломатичним імунітетом (член делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи) викрали з території України, вивезли до країни-агресора Росії, та вже півтора роки судять її, звинувачуючи в подіях, що сталися вже після потрапляння Надії в полон! Їй навіть не надали права останнього слова на так званому суді», – йдеться у Зверненні, під яким збирають підписи в Чернівцях.

«Ми, український народ, просимо всесвітньої підтримки в процесі негайного звільнення нашої героїні, готовою на власному житті показати всьому світові приклад патріотизму та визвольної боротьби. Ми, український народ, вимагаємо від Росії негайного звільнення Надії Савченко та інших політв’язнів», – наголошується у Зверненні.

peredplata