Буковинські дорожники до зими готові

Буковинські дорожники до зими готові Для забезпечення належного утримання автошляхів області в зимовий період, безпеки на дорогах розроблено схеми зимового утримання автодоріг, на яких вказані механізми, що обслуговують визначені ділянки автодоріг, місця їх дислокації, місця складування протиожеледних матеріалів, піскобази, пункти обігріву, ділянки першочергової посипки та снігозаносимі ділянки автодоріг.

Розроблені та погоджені з ДАІ схеми встановлення тимчасових знаків “Слизька дорога” з відповідними табличками, повідомили в Службі автомобільних доріг в Чернівецькій області. Вся техніка, яку задіюватимуть на час складних погодних умов, в робочому стані.

Зокрема, у стані готовності до роботи перебувають роторні снігоочисники, бульдозери, автогрейдери, піскорозкидачі, навантажувачі. Заготовлено 11,67 тис. м куб. фрикційних матеріалів, 1,3 тис. тонн технічної солі, компоненти для виготовлення 150 тонн холодних асфальтобетонних сумішей.
У Чернівецькому облавтодорі та філіях розроблені графіки чергувань працівників з метою вжиття оперативних заходів з забезпечення безперебійного та безпечного руху автотранспорту на автодорогах загального користування області. У філіях проведено додаткові інструктажі з охорони праці з працівниками, які задіяні на зимовому утриманні автодоріг, відпрацьовано схему та порядок взаємодії з місцевими підрозділами МНС та Державтоінспекції на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

peredplata