Чернівці-Кишинів-Мангайм: побратим мого побратима мій побратим?

Чернівці відвідала делегація міста-побратима Кишинева (Республіка Молдова) разом із представниками міста Мангайм (Німеччина), який підтримує уже протягом 25-ти років побратимські стосунки з Кишиневом.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, представники обох європейських міст прибули до Чернівців для налагодження тісніших стосунків для реалізації спільних проектів. Тобто, по суті, \”на оглядини\”: під час зустрічей з міським головою Олексієм Каспруком, а також керівництвом департаменту житлово-комунального господарства міської ради, КП «Чернівціводоканал» та КП «МіськШЕП», обговорювалася зацікавленість Чернівців у міжнародних проектах та готовність міста взяти в них участь.

Як вже раніше анонсував міський голова, Чернівці зацікавлені у співпраці з Мангаймом, адже це – в перспективі перше німецьке місто-побратим, до того ж зважаючи на історичні особливості нашого міста, Чернівці зацікавлені брати участь в німецьких проектах.

Щодо співпраці між Кишиневом та Мангаймом – то ці два міста співпрацюють вже не перший рік в різних сферах. Найвагомішим результатом такої співпраці стало покращення роботи в галузі снігоприбиральної служби Кишинева. За відповідним проектом місто Мангайм надало у власність снігоприбиральну техніку для належного функціонування згаданої служби.

На завершення візиту представники Мангайма та Кишинева висловили зацікавленість у запровадженні тристоронньої співпраці у реалізації можливих спільних проектів на благо громад наших міст, повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

peredplata