З початку березня буковинці добровільно здали поліції понад 70 одиниць зброї

На Буковині стартував місячник добровільної здачі зброї

Як повідомляють правоохоронці, з початку березня до поліції буковинці здали 71 одиницю зброї та 10 спецзасобів. Зокрема, 43 одиниці зброї армійських зразків, 18 – гладкоствольної мисливської, 2 – пневматичної, 8 – холодної, 9 – газових пістолетів, 1 – пристрій травматичної дії. Із незаконного обігу вилучено 27 одиниць зброї: 16 – мисливської гладкоствольної, 8 – холодної, 2 – іншої, 1 – газовий пістолет.

Також добровільно громадяни здали 3805 штук боєприпасів до зброї різних калібрів та 5 снарядів часів Другої світової війни.

Правоохоронці нагадують, що незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Проте особа, яка здаєбоєприпаси органам влади добровільно, звільняється від кримінальної відповідальності.

За більш докладнішою інформацією про порядок добровільної здачі зброї мешканці області можуть звертатися у територіальні відділи та віддалення поліції чи безпосередньо до сектору дозвільної системи УПД ГУНП в Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 24 або за телефоном: 59-15-48.

peredplata