Буковинські прикордонники посилюють роботу по боротьбі з контрабандною діяльністю

Держприкордонслужба продовжує посилювати заходи з ліквідації злочинних схем на усіх ділянках кордону. Зокрема, суттєво активізовано зусилля прикордонників щодо недопущення протиправної діяльності на українсько-румунському кордоні.
Варто наголосити, що на ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону є високий рівень контрабандної діяльності. Зокрема, з початку року на ділянці «зеленого кордону» у 25 випадках виявлено більше 150 тис. пачок сигарет на суму близько 1,5 млн. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року йде збільшення в 1,6 рази. Притягнуто 61 особу до адміністративної відповідальності за порушення пов’язані з протиправною діяльністю на державному кордоні.
Крім того, лише за останній тиждень з 14 по 20 березня у 6 випадках було затримано та вилучено понад 27 тисяч пачок сигарет, 2 осіб затримано та вилучено 1 транспортний засіб.
Зокрема, на ділянці Красноїльської селищної ради Сторожинецького району за цей період у трьох випадках затримано та вилучено 6590 пачок сигарет. Останній зухвалий випадок стався на ділянці Черепківської селищної ради Глибоцького району, де двоє місцевих мешканців знесли загороджувальний паркан та намагалися перемістити сигарети до сусідньої Румунії. Проте, втекти зловмисникам далеко не вдалося. Прикордонники швидко затримали автомобіль із порушниками.
Також ми ведемо активну роботу щодо очищення своїх лав від тих хто може бути причетний до протиправної діяльної та інших видів корупції.
Так, з метою запобіганню корупційним проявам та порушенням військової дисципліни з початку 2016 року за підсумками службових розслідувань від виконання службових обов’язків було усунуто 3-х начальників відділу прикордонної служби, 1 офіцера відділу прикордонної служби (Р), 32 військовослужбовців сержантського складу та 6 військовослужбовців звільнено з військової служби за негативними статтями.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata