Папієв вкотре збрехав. Тепер про вибори

Папієв вкотре збрехав. Тепер про вибориЯк \”Час\” вже писав, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв ініціює проголошення 2012 року в Україні Роком чесних виборів. Також він переконаний, що «у ході місцевих виборів 2010 року у Чернівецькій області не було зафіксовано жодного порушення виборчого законодавства». Хоча спостерігачі та громадські організації визнали виборчу кампанію 31 жовтня 2010 року в Чернівецькій області найбільш брудною з усіх, які відбувалися на території регіону після 2004 року. Вони зафіксували численні порушення, відзначили використання адміністративного ресурсу, як у старі недобрі 2004-і.

Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці інтернет-видання \”Буковина онлайн\” посилається на конкретні повідомлення ЦВК щодо численних порушень виборчого законодавства в Чернівецькій області в 2010 році:

1. З офіційного повідомлення на сайті ЦВК 04.01.2011 –

Чернівецька обласна виборча комісія неодноразово приймала неправомірні рішення щодо відмови в реєстрації Шемчука В. М. депутатом Чернівецької обласної ради та про визнання його таким, який відмовився від мандата депутата Чернівецької обласної ради, та не виконувала судові рішення, які набрали законної сили, чим систематично та грубо порушувала Конституцію й закони України.

Відтак Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Чернівецької обласної виборчої комісії у зв’язку із систематичними та грубими порушеннями комісією Конституції України та Закону України \”Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів\”.

2. З офіційного повідомлення на сайті ЦВК 31.01.2011 –

Таким чином, Глибоцька районна та Кам’янська сільська виборчі комісії неодноразово приймали неправомірні рішення щодо проведення місцевих виборів, ігнорували судові рішення, які набрали законної сили, чим систематично та грубо порушували Конституцію та закони України, конституційні виборчі права громадян України.

Комісія скасувала рішення Кам’янської сільської виборчої комісії від 22 січня 2011 року № 38 у частині зупинення оприлюднення результатів виборів Кам’янського сільського голови, що відбулися 31 жовтня 2010 року, констатувала факт систематичного та грубого порушення Конституції України та Закону України \”Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів\” Глибоцькою районною виборчою комісією та Кам’янською сільською виборчою комісією і достроково припинила повноваження складу Глибоцької районної виборчої комісії.

Тобто Центральна виборча комісія ЗА ГРУБІ СИСТЕМАТИЧНІ ПОРУШЕННЯ КОНСТИТУЦІЇ ТА ЗАКОНУ ПРО ВИБОРИ, НЕВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ достроково припиняє повноваження усього складу Чернівецької обласної виборчої комісії та усього складу Глибоцької районної виборчої комісії.

Нагадаємо, що це не вперше Михайло Папієв каже не зовсім правду. Ми вже писали про те, як він багато обіцяє даремно.

Світлина Сегодня

peredplata