Вже понад сотня буковинців планують вступати до військових вишів

На сьогоднішній день у Чернівецькому ОВК на 94 осіб вже підготовлені особові справи. Ще 30 кандидатів проходять медичні комісії

Як відзначають у військкоматі, останнім часом збільшується кількості дівчат, які хочуть вступити до військових вишів. І не лише на посади медичні, юридичні та інші, не пов’язані з бойовою роботою, а й на серйозні бойові посади.
– Хочу нагадати і батькам, і потенційним вступникам, що всі курсанти, які навчаються у військових вишах, навчаються за державний рахунок, – наголошує начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник обласного військового комісара підполковник Юрій Миронець. – Після завершення навчання випускник гарантовано отримає місце працевлаштування, тобто посаду за відповідною військово-обліковою спеціальністю.
Найбільше кандидатів хочуть навчатися у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного (місто Львів), Військовій академії (місто Одеса) та Військовому інституті Київського національного університету імені Т. Шевченка.
Загалом, цього року, планується по області набрати до військових вишів близько 150 вступників.

peredplata