Поетичний фестиваль \”Meridian Chernowitz\” переїжджає до Одеси?

Президент фестивалю Святослав Померанцев каже, що на проведення фестивалю у Чернівцях йому потрібно від влади 50 тисяч євро.

Після поширення в ЗМІ та соцмережах інформації про те, що поетичний фестиваль \”Meridian Chernowitz\” може \”переїхати\” до Одеси, президент фестивалю Святослав Померанцев зустрівся із журналістами, щоб прояснити цю інформацію.

– Так, ми проводитимемо заходи в Одесі. Це буде трьохмісячий фестиваль \”Мистецьке літо 2016\” і проходитиме він під брендом \”Meridian Chernowitz\”. Це я називаю такою собі експансією на південь, – пояснив Померанцев. Також він запевнив, що цьогорічний фестиваль у Чернівцях відбудеться і пройде 9-11 вересня за темою \”75 років трагедії Бабиного Яру\”. А от чи відбудеться фестиваль наступного року – ще під питанням. Пан Святослав з долею цинізму підрахував, що на кожного учасника йому потрібно приблизно одну тисячу євро. Загалом – 50 тисяч євро на весь фестиваль. Плюс реклама, закордонні поїздки тощо. Загалом – 75 тисяч євро. З цих грошей він сподівається випросити у влади – \”бо більше нема в кого\” – 30 тисяч євро.

– Без чернівецьких грошей, без цих 30 тисяч євро завжди є загроза закриття фестивалю або переїзду, – наполегливо стверджує пан Святослав.

. Важливість фестивалю для Чернівців, на думку Померанцева, величезна – адже він став своєрідним брендом міста на міжнародній арені, про нього пишуть в закордонній пресі, його знають у Європі.

peredplata