В міській раді хочуть припинити \”побори\” в чернівецьких школах

Проте фінансувати все повністю з бюджета складно, адже вирішення дрібних проблемних питань буде затягуватись через бюрократичну тяганину, – переконаний міський голова

Олексій Каспрук закликає всіх чернівчан до обговорення щодо того, припиняти чи ні благодійну допомогу в школах, і якщо так – то на яких умовах. Як він розповів сьогодні на брифінгу журналістам, офіційно чернівецькі школи збирають близько 5 мільйонів гривень, з яких 3\’200 йдуть на загальношкільні потреби. В садочках цифра дещо менша, проте теж істотна. Проте міський голова переконаний, що реальний потік грошей більший.

– Наразі піднімаємо питання про фінансування шкіл з бюджету. Проте там є багато складностей і запитань, – розповідає міський голова.
Він переконаний, що фінансування з бюджету ускладнить усунення дрібних потреб – через бюрократичну тяганину процес затягуватиметься і те, що батьківські комітети вирішують за кілька днів, вирішуватиметься кілька тижнів. Тому остаточне скасування благодійної допомоги, на думку міського голови, неможливе. Наразі в управлінні освіти роздумують над тим, щоб фінансувати з міського бюджету спільні потреби у всіх чернівецьких школах, як-то охорона, прибирання тощо. А решту потреб залишити як є.

peredplata