ХИТРА КОНСТРУКЦІЯ ДНИЩА АВТОМОБІЛЯ НЕ ДОПОМОГЛА ПОРУШНИКУ НЕЗАКОННО ПЕРЕВЕЗТИ ЦИГАРКИ ДО РУМУНІЇ

Черговій спробі незаконного перевезення тютюнових виробів через державний кордон у схованці автомобіля запобігли вчора прикордонники спільно із представниками митниці в пункті пропуску «Порубне».
Так, близько 19:00 в пункт пропуску на виїзд з України прибув мікроавтобус марки «SITROEN JUMPER». За кермом автівки був 23-річний уродженець Хмельниччини, а нині мешканець Герцаївського району Чернівецької області. У митній декларації заявник повідомив про перевезення 1260 пачок сигарет марки «Marlboro». Проте у прикордонників виникла підозра щодо наявності у мікроавтобуса схованок, в яких можуть перевозити заборонені товари.
Під час спільного поглибленого огляду автомобіля було виявлено тайник, в якому знаходилися ще 1700 пачок сигарет тієї ж марки. Схованка виготовлена шляхом підняття підлоги днища автомобіля на 10 см. Для цього горе-майстри доварювали додаткові металеві пластин довжиною 10 см та встановили 2 дерев’яних бруси такої ж висоти посередині днища. Проте, усі їхні старання були марними.
За дане порушення були складені відповідні процесуальні документи та вилучені приховані і заявлені майже три тисячі пачок сигарет. Разом з цим водію довелося попрощатися й зі своїм автомобілем. Загальна сума вилученого товару з мікроавтобусом склала майже 200 тисяч гривень.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata