Румуни долучились до боротьби з контрабандою на Буковині

Румуни долучились до боротьби з контрабандою на БуковиніВ рамках здійснення спільних заходів щодо протидії переміщенню через українсько-румунський кордон незаконних мігрантів та тютюнових виробів відбулася чергова прикордонно-представницька зустріч. Про це інформує прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

29 березня в пункті пропуску «Порубне», відбулося підписання протоколу між прикордонними уповноваженими України та Румунії відносно проведення спільних заходів. На цій зустрічі українську сторону очолив начальник Чернівецького прикордонного загону – полковник Павло Лисак, а румунську сторону представили комісар шеф поліції Чезар Чортяну відповідальний на ділянці сектору «Сігету Мармацієй» румунсько-українського та його колега Р. Теутяну – відповідальний на ділянці сектору «Раковець».

Під час зустрічі сторони обговори ряд питань направлених на здійснення комплексу заходів як по одну так, і по іншу сторону кордону. Основними з яких швидкий обмін інформаціє, з метою реагування по обидва боки кордону, виставлення спільних рухомих прикордонних нарядів з використанням автомобільної техніки та технічних засобів на основних загрозливих напрямках. Сторони домовилися здійснити обхід ймовірних місць накопичення як тютюнових виробів, так і незаконних мігрантів. Крім того, будь проводитися рейди щодо виявлення літальних апаратів та можливих місць їх укриття й незаконно створених злітно-посадкових смух. Як наголосили прикордонно-уповноважені для якісного забезпечення охорони по обидва боки кордону необхідно забезпечити цілодобову висилку прикордонних нарядів по контролю за місцями (дорогами), що виходять до державного кордону з метою виявлення напрямків переміщення поза пунктами пропуску контрабандних товарів та незаконних мігрантів, маршрутів їх доставки в прикордонні райони, місць переправлення через державний кордон.

peredplata