Перший квартал єдинники завершили із результатом 25 млн. грн. до бюджету

Упродовж першого кварталу чернівецькі платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 25,0 млн. грн. єдиного податку, що на 4,9 млн. грн. перевищує надходження минулого року.
Майже 73 відсотки цієї суми, або 18,2 млн. грн. надійшло від місцевих підприємців-фізичних осіб – це на 3,2 млн. грн. більше показників 2015-го року. Від платників єдиного податку – юридичних осіб бюджет отримав 6,8 млн. грн., що на 1,7 млн. грн. більше, ніж торік.
Чернівецька ОДПІ вкотре нагадує платникам єдиного податку, що однією із підстав анулювання реєстрації платника єдиного податку є несплата протягом двох послідовних кварталів податкового боргу
Як розповіла начальник відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб Чернівецької ОДПІ Оксана Крамар, хоча реєстрація платником єдиного податку є безстроковою, існують випадки коли вона може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу.
Однією із підстав анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу є несплата протягом двох послідовних кварталів податкового боргу, що виник у платника єдиного податку.
«Здебільшого єдиний податок платниками сплачується сумлінно, вчасно та в повному обсязі, що і є запорукою стабільних надходжень до бюджету. Але буває, що платники єдиного податку потрапляють до лав боржників, – перераховують кошти несвоєчасно, не на ті рахунки, або не вказують (вказують неправильно) реєстраційний номер облікової картки, іноді й з вини банку»,- повідомила фахівець.
Щоб зненацька не отримати рішення про виключення з реєстру платників єдиного податку Чернівецька ОДПІ пропонує платникам єдиного податку час від часу звірятись щодо стану розрахунків із бюджетом.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata