На Буковині сплата податку на прибуток зросла на 25 мільйонів гривень

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомили, що декларації з податку на прибуток за 2015 рік подали 2532 платники. Сукупна сума задекларованих обсягів доходів перевищила 13,9 мільярдів гривень, проти 12,6 за 2014 рік.
Примітно, що за підсумками минулого року декларанти краю задекларували податку на прибуток у сумі 65,1 мільйонів гривень, що на 24,7 мільйони гривень більше, ніж за 2014 рік.

Безсумнівним лідером у сплаті податку на прибуток є ТДВ «Трембіта», Також, серед бюджетоутворюючих – Завод «Кварц», ПП «Артон»та ТОВ «Хрещатик Агро».

Левова частка від суми надходжень забезпечена промисловими підприємствами – виробниками – 49 відсотків. Майже третя частина належить підприємствам торгівлі – 29 відсотків.

Водночас викликає тривогу у фіскалів те, що 254 підприємства краю задекларували збитки на загальну суму 834,9 мільйона гривень, серед яких 198 новостворених

«Позаяк маємо багато небезпідставних сумнівів, що суб’єкти господарювання іноді декларують збитки штучно, задля мінімізації податкових надходжень. Кожна «збитковість» буде ретельно відпрацьована» – наголошує в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

Також посадовець рекомендує всім «збитковим» ще раз самостійно перевірити відображені суми , оскільки минулого року податкові аудитори під час проведення перевірок зменшили неправомірно задеклароване від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на 23,6 мільйони гривень, а за перший квартал цього року уже на 2,5 мільйони.

peredplata