Буковинські митники у I кварталі цього року перерахували до бюджету 436,6 млн. грн.

Показник їх надходження за вказаний період перевищує результат роботи митниці за відповідний минулорічний період на 141,1 млн. грн. – інформують у Чернівецькій митниці ДФС.

У розрізі митних платежів найвагоміші суми було забезпечено з податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів –135,2 млн. грн. та ввізного мита – 24,1 млн. грн.

На облаштування доріг цього року митники до обласного спецфонду спрямували 49,3 млн. грн., а з початку дії експерименту майже 179, 2 млн. грн.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України від 03.09.2015 № 666-VIII «Про внесення зміни до розділу VI \”Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» у Чернівецькій області запроваджено експеримент з фінансового забезпечення реалізації заходів щодо поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів).

Експеримент розпочато у вересні 2015 року і на період його дії для реалізації зазначених заходів до спеціальних фондів обласних бюджетів спрямовуються 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції)), що справляються під час митного оформлення товарів на території області. Порядок спрямування визначених законом коштів встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2015 №726.

peredplata