На нежитловій нерухомості місто заробляє найбільше

Упродовж цього року чернівецькі власники нерухомості сплатили до міського бюджету 640,0 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Левову частку, або 89 відсотків із надходжень за квадратні метри складає податок на нерухоме майно, сплачений юридичними особами за об\’єкти нежитлової нерухомості. Трохи більше дев’яти відсотків у структурі надходжень цього податку займає податок, сплачений юридичними особами – власниками об\’єктів житлової нерухомості.
Загалом цьогоріч 546 підприємств – платників податку на нерухомість за всі типи об\’єктів житлової та нежитлової нерухомості нарахували понад чотири мільйони податкових зобов’язань.
Власники нерухомості – громадяни сплатили за свої квадратні метри 11,0 тис. грн. Та громадянам, на відміну від юридичних осіб, про розмір податку на нерухомість за 2015 рік, який слід сплатити до бюджету, фіскальні органи повідомлять до 1 липня цього року.
Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків Чернівецької ОДПІ Степан Германюк, платіжки для сплати податку надсилатимуть (або вручатимуть) власникам нерухомості за місцем податкової адреси або місцем реєстрації. У свою чергу, фізособи повинні внести на відповідні рахунки суми податку на нерухомість протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.
За словами посадовця, цього року містянам розрахують податок на нерухоме майно за правилами 2015-го року: 0,1 відсотка (1,22 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів нежитлової нерухомості (в тому числі їх часток), що перебувають у власності платника податку, крім об’єктів нежитлової нерухомості, що знаходяться на земельних ділянках, які перебувають у власності або користуванні, та за які сплачується земельний податок або орендна плата за землю та 1 відсоток (12,18 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку.
Чернівецька ОДПІ запрошує власників нерухомості – фізичних осіб для звірки інформації про майно у базах даних. Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 54-60-23, або особисто, завітавши до Чернівецької ОДПІ за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200- А, каб. №222.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata