На Чернівеччині тіньовиків на ринку праці оштрафували майже 2,9 млн. грн.

Такий наслідок контрольно-перевірочної роботи підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС Буковини стосовно платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог податкового та трудового законодавства – інформують у головному фіскальному відомстві.

Так, у І кварталі поточного року проведено 39 перевірок роботодавців, з питань дотримання норм чинного законодавства при виплаті доходів своїм працівникам. У результаті порушники – юридичні особи доплатять у бюджет 655,4 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 50,1 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування. Підприємцям – фізособам донараховано відповідно 1581,7 тисяч гривень ПДФО та 35,3 тисячі гривень ЄСВ.

Крім того, до адміністративної відповідальності притягнуто 18 роботодавців – порушників. Також, впродовж трьох місяців цього року на теренах області податківцями виявлено 208 найманців, які працювали у «затінку».

В.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос зазначає, приємно, що більшість роботодавців усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками, перед державою і виплачують заробітку плату прозоро та сплачують із неї належні податки та платежі. Принагідно хочу закликати керівників, які надають перевагу виплаті зарплати в так званих “конвертах” проявити свою громадську позицію і легалізувати реальну заробітну плату працівників, не визначаючи їх сумного майбутнього. Адже, працівник, отримуючи нелегальну винагороду, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій в майбутньому, а самого роботодавця може бути оштрафовано на значну суму.

peredplata