На Буковині за незаконну \”підакцизну\” торгівлю оштрафували підприємців на 1,2 мільйони гривень

У першому кварталі 2016 року, працівниками відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області в рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, проведено 175 перевірок. Серед яких 126 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкоголю, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів через оптову та роздрібну мережу.

Порушення норм чинного законодавства встановлено у всіх перевірених. «Махінатори» оштрафовані на 1238,3 тис. грн. Окрім застосування штрафів, ще складено 280 адміністративних протоколів на загальну суму 461,5 тис. гривень.

За цей же період зареєстровано 7 кримінальних проваджень за ст.199 ККУ (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збуту підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Також вилучено контрафактних підакцизних товарів на загальну суму 3815,2 тис. грн., а саме: спирту – на 1970,7 тис. грн., алкогольних напоїв – на 88,8 тис. грн. та тютюнових виробів – на 1755,7 тис. грн.

У фіскальній службі звертають увагу підприємництва на посилену відповідальність за порушення законодавства при продажу підакцизних товарів та нагадують, що Законом України від 12 серпня 2014 № 1638-VII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм\” суми штрафів за порушення законодавства в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів підвищено від двох до десяти разів.

Щоб ознайомити бізнесменів з основними вимогами торгівців тютюну і алкоголю податківцями підготовлена брошура «Суб’єктам господарювання, які здійснюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів» яка розміщена на офіційному портал

peredplata